banner
Homepage | Tekstschrijven | Communicatieadvies | Kleurentherapie | Contact
Journalistiek

Voor alle soorten media verzorg ik teksten, reportages en persberichten. Ik ga op locatie het gesprek aan met mensen naar wie u mij op pad stuurt. Ook maak ik mijn eigen ’nieuws’. Zo zoek ik interessante mensen over wie ik kan schrijven of organisaties die belangrijk zijn voor een bepaalde doelgroep. Ik schrijf voor dagbladen, maar verzorg ook een interview voor plaatsing op uw website of in een folder.
Of wilt u een verslag van een activiteit voor in een blad of krant, wilt u een persbericht versturen over een bepaald onderwerp of activiteit, geen probleem. U kunt mij daarvoor ook op stap sturen naar de locatie waar iets plaatsvindt. Ik lever desgewenst ook de foto's.

Voorbeelden
Naast een brede ervaring in het doen van interviews in de agrarische sector heb ik geschreven voor tijdschriften over allerlei onderwerpen. Toen ik op Curaçao woonde, schreef ik reportages voor het Antilliaans Dagblad. Al deze verhalen zijn overigens gebundeld in het boek Over Curacao gesproken. Momenteel schrijf ik dergelijke reportages voor de Amigoe (de grootste krant op Curaçao): vrijwel elke week wordt een verhaal gepubliceerd, om maar een paar voorbeelden te noemen: ik interviewde de nieuwe directeur van de Dienst Buitenlandse Betrekkingen op Curaçao, de projectgroep die bezig is een opvang te creëren voor dementerende Antillianen, versloeg een Caribisch festival in Amersfoort waar ik zowel de voorzitter als de mensen op straat en de band interviewde, maar sprak ook met een dermatologe en een liedjeszanger.

Maar ook achtergrondartikelen over bepaalde onderwerpen en bijvoorbeeld de verslaglegging van de eindexamens havo/vwo op de middelbare scholen op Curaçao behoorden tot de werkzaamheden.

Kortom: het gaat erom goed te luisteren en je te verplaatsen in mensen en in hun gedachten en ideeën en deze vervolgens te vertalen naar het geschreven woord. Wie dat dan is en om welk onderwerp het gaat dat maakt dan niet uit.
Contact:
Boek
E-mail LinkedIn Overig
© Tom van den Dungen 2012